Hoppa till innehållet

"Jag vill arbeta med hållbarhet och digitalisering"

Publicerad: 9 mars 2021

Namn: Felicia Johansson
Ålder: 24 år
Hemort: Stockholm
Utbildning: Civilingenjör arkitektur

Vad fick dig att välja civilingenjör arkitektur?

Jag valde civilingenjör arkitektur för att jag kände att programmet var en perfekt blandning mellan arkitektur och teknik. Dessutom tänkte jag att utbildningen skulle ge mig en bra grund att stå på, oavsett vad jag i framtiden skulle vara intresserad av att arbeta med.

Vad gör ni nu på utbildningen?

Just nu utför jag mitt examensarbete inom automatisering av klimatdata i Stockholm, vilket är väldigt spännande! Det är väldigt kul att få möjligheten att djupdyka inom ett specifikt område och lära sig massvis!

Vad har du för planer efter studietiden?

Efter studietiden vill jag arbeta med hållbarhet och digitalisering, då båda de två områdena har fångat mitt intresse extra mycket det senaste halvåret. Just nu söker jag ett flertal olika tjänster med vitt spridda innebörder, vilket känns oerhört spännande. Så det återstår att se vad nästa steg kommer att bli!

Vad var det som lockade med Luleå?

Jag valde att studera i Luleå eftersom jag ville utmana mig själv att flytta ifrån min familj och prova bo på en ort som jag inte hade någon tidigare anknytning till.

Vad är det bästa med att bo i Luleå?

Det bästa med att bo i Luleå under studietiden var för mig sammanhållningen som fanns mellan studenterna. Eftersom det är många studenter som inte kommer från Luleå, så blev gemenskapen väldigt stark, nästan som en andra familj.

Vad gör du på fritiden?

På fritiden brukar jag läsa mycket och nu under pandemin har det också blivit en hel del pusslande och spel! Utöver det har jag även börjat att lära mig programmering på egen hand, så det sitter jag också med en del.

Vad vill du jobba med i framtiden?

I framtiden kan jag tänka mig att arbeta i ett flertal olika positioner, jag tror inte att jag kommer att vilja arbeta med samma sak under en alltför lång tid. Men just nu vill jag lära mig mer kring hur digitalisering och hållbarhet fungerar kopplat till byggindustrin, för att kunna bidra i den omställningen som det innebär.

Har du något råd till den som funderar på att söka programmet?

Till dig som är intresserad av att söka rekommenderar jag att du tittar upp vilka kurser som ingår i programmet. Om det känns rätt i magen, så sök! Inget är skrivet i sten och det går att ändra riktning, eftersom civilingenjörsprogram har många liknande kurser gemensamt.