Hoppa till innehållet
Tekniksprånget
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Tekniksprånget

Publicerad: 30 augusti 2023

Tekniksprånget är ett praktikprogram för personer mellan 18–21 år som är nyfikna på ingenjörsyrket. Ett projekt som drivs av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA). Luleå tekniska universitet är en av många arbetsgivare som årligen tar emot praktikanter.

Genom fyra månaders praktik på Luleå tekniska universitet får praktikanterna chansen att testa ingenjörsyrket i praktiken med syfte att inspirera till att läsa en högre teknisk utbildning.

Handledare

Praktikanterna leds av handledare som har i uppgift att inspirera och motivera praktikanterna i sitt arbete och sin väg framåt i yrkeslivet. Handledare introducerar praktikanterna till arbetsplatsen och ger dem insyn i vad det innebär att jobba som ingenjör samt möjlighet till nätverkande. Handledarna ansvarar även för att, tillsammans med praktikanterna, utvärdera tiden vid Luleå tekniska universitet.

Faddrar

Praktikanterna stöttas av faddrar som utgörs av studenter på universitet. Faddrarna har i uppgift att välkomna praktikanterna till Luleå tekniska universitet och svarar på allt från utbildningsfrågor till frågor rörande kollektivtrafiken. De samordnar också träffar för praktikanterna att umgås. Då praktikanterna kommer från olika delar av Sverige är faddern den sociala länken mellan de och studentlivet på Luleå tekniska universitet. 

Luleå tekniska universitet ansvarar för rekryteringen av handledare, praktikanter och faddrar. Annonser delas på denna sida inför ny praktikstart.

Nyheter