Hoppa till innehållet

”Packa ner ditt underställ”

Publicerad: 8 mars 2018

Emelie Wulff är uppvuxen i Båstad. Hon studerar första året på fastighetsmäklarprogrammet vid Luleå tekniska universitet.

Hej Emelie! Vem är du?

– En social och glad skåning som flyttade från västkusten upp till Norrland. Jag älskar att utmana mig själv och ville göra något nytt och spännande. Att flytta hit är det bästa beslut jag hittills tagit för mig själv.

Varför läser du till fastighetsmäklare?

– För att jag älskar möten med nya människor. Att bli mäklare är ett mål jag haft sedan gymnasiet och det var dags att bocka av det. En bostad är ett av de största köpen du gör i ditt liv. Att få vara delaktig i den processen känns meningsfullt och häftigt. Och så älskar jag försäljning!

Hur skulle du beskriva din utbildning?

– Utbildningen är givande, utmanande och relevant. Eftersom vår klass är lite mindre är vi väldigt sammansvetsade och alla visar empati för varandra. Det ger en starkare studiemotivation. Kurserna ger mig rätt verktyg som jag sedan kommer kunna använda i praktiken.

Hur är det att studera här?

– När jag flyttade upp hade jag inte så höga förväntningar på studielivet. Vad mer kunde jag göra förutom att plugga? Men redan första veckan blev jag överraskad! Både av allas hjälpsamhet och hur mycket man kan engagera sig i. För den som vill finns det aktiviteter varje dag. Allt från Philm på söndagar till anordnade skidresor. Mina phösare gav mig all information jag behövde, svarade på mina frågor och lärde mig hitta på universitetsområdet.

Hur bor du?

– Jag bor i en möblerad etta med gångavstånd till universitetsområdet. Boendet löste sig väldigt smidigt för mig någon vecka innan jag flyttade upp. Några i min klass saknade bra boende innan de kom upp, men det löste det sig enkelt då skolan är måna om att alla ska ha någonstans att bo. Ett plus är att de flesta av mina nya vänner bor i närheten.

Vad gör du på fritiden?

– Jag är inget stort fan av skidåkning, men det finns mycket annat kul som passar mig. Jag är bland annat med i ett sexmästeri. Vi anordnar sittningar för studenter. Och så är jag med i arbetsmarknadsutskottet som till exempel anordnar en stor mäklardag för oss fastighetsmäklarstudenter. Det här har gjort att jag har skapat ett bredare nätverk och träffat massor av nya vänner. Dessutom har jag hunnit utforska lite av Luleå. Jag har bland annat varit på spa (studentpris – HUR BRA?), premiärkört spark på isvägen, stöpt ljus i Gammelstad och varit på en äkta norrländsk julmarknad.

Vad vill du göra efter examen?

– Jag ska bli Sveriges bästa mäklare! :) 

Har du något råd till den som funderar på att plugga vid Luleå tekniska universitet?

– Ställ dig i bostadskö så snart du kan så minskar oron över var du ska bo. Packa ner underställ! Och även om Luleå ser ut att vara långt borta på kartan, så är det bara en snabb powernap på flyget ner till huvudstaden. Kör, bara kör. Du har inget att förlora, bara allt att vinna!