How far is far?
Malin Jonsson studerar naturresursteknik, Simon Andersson, psykologi och ekonomi, Ingeborg Andersson, maskinteknik och Alexander Holm, arkitektur. Samtliga är aktiva inom studentidrottens alpina sektion. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

How far is far?

Publicerad: 2 april 2019

På Luleå tekniska universitet möts människor från hela Sverige och världen. Närmare 70% av alla studenter som börjar plugga hos oss kommer från andra län.

En utbildning i världsklass, riktiga vintrar och Sveriges bästa skidåkning. Det finns många argument för att söka sig hit, men den allra främsta är nog den speciella gemenskap som finns på Skandinaviens nordligaste tekniska universitet.

Vi tror det beror på den härliga mix av människor som flyttar hit, långt ifrån den välbekanta miljön på sina hemorter. Här möts människor från hela världen, och på universitetsområdet hör du lika ofta stockholmska, göteborgska och skånska som våra nordligaste dialekter. Du är med andra ord inte ensam om att ha lämnat ditt gamla nätverk – men är på rätt plats för att skapa nya vänskapsband för livet. Förbered dig för en utvecklande och häftig resa!

"Vart e ens Luleå?"