Hoppa till innehållet

"Åren på Luleå tekniska universitet var en fantastisk tid"

Publicerad: 3 april 2020

Fredrik Larsson läste fysioterapeututbildningen vid Luleå tekniska universitet och jobbar nu med det som då var hans drömjobb, fysioterapeut för IFK Göteborg och svenska herrlandslaget.

Han utsågs för tre år sedan till årets alumn vid Luleå tekniska universitet och berättar i filmen nedan om sin utbildning och årets alumn-utmärkelsen.

 

Detta videoklipp har blockerats på grund av dina cookie-inställningar.
Acceptera marknadsföringscookies eller se videoklippet på Youtube.

Positiva minnen från utbildningen

Fredrik Larsson var själv spelare i Trollhättans BoIS i början på 1990-talet. 2006 blev han fysioterapeut för Kopparbergs FC, sedan för Örgryte och därefter för IFK Göteborg.
Han läste till fysioterapeut på Luleå tekniska universitet, medan utbildningen fortfarande fanns i Boden. Han tycker att utbildningen gav en fantastisk grund för ett yrke han älskar och som innebär en möjlighet att ständigt utvecklas.

Från tiden på Luleå tekniska universitet och fysioterapeututbildningen har han bara positiva minnen, med små klasser och engagerade lärare.

­– Lärarna gav oss studenter utrymme att bli självständiga. Vi fick utveckla vår förmåga att analysera, att lita till vår egen förmåga och lära oss att ta stor hänsyn till själva människan ur ett holistiskt perspektiv. Vi lärde oss att det som fungerar för en person inte alltid fungerar för en annan beroende på var en person befinner sig motivations- och behovsmässigt. Vi uppmuntrades att våga resonera kring saker och ting och att bära med oss ett kritiskt förhållningssätt till metoder och behandlingar. Det här förhållningssättet bär jag med mig inte bara i rollen som fysioterapeut, utan även i övriga livet, säger Fredrik Larsson.