Hoppa till innehållet

Fristående kurser inom dans

Här pågår ständigt spännande projekt och produktioner där skickliga musiker, dansare och forskare samarbetar. Som musikstuderande arbetar du med många professionella dansutövare och gästlärare.

På Luleå tekniska universitet hittar du som vill studera dans en unik miljö för lärande där dina egna erfarenheter och förutsättningar är utgångspunkten. Du har dessutom stora möjligheter att samarbeta med skolans andra utbildningar i gemensamma produktioner på våra egna scener och i vårt nya konserthus vars black box och stora konsertsal är våra närmaste grannar.

De utmärkta lärarna, de fina lokalerna, den moderna utrustningen och blandningen av studenter gör miljön än mer stimulerande. Hos oss får du ett ovärderligt kontaktnät redan under studietiden. Sammantaget utgör detta en av Sveriges mest spännande mötesplatser för musik, dans och medier.
Utöver ämneslärarprogrammet ger universitetet fristående kurser i dans. Universitetet erbjuder både kurser för verksamma lärare i skolväsendet och dansverksamma.