Hoppa till innehållet

Fristående kurser inom humaniora

Inom humaniora hittar du ämnen som filosofi, litteraturvetenskap och historia. Gemensamt för de olika ämnena är att de ger dig verktyg för att förstå och lösa samhällsproblem. Kurserna vänder sig både till dig som just lämnat gymnasiet och dig som hunnit jobba ett tag.

I filosofin utvecklar du ett kritiskt och kreativt tänkande som är grundläggande för att närma sig andra vetenskapliga ämnen. Kunskap om argumentation, vetenskapsteori och forskningsetik bär du med dig oavsett vilken riktning dina framtida studier tar.

Kursen filosofiska samtal med barn behandlar ett ämne som är internationellt etablerat och inom Sverige snabbt växande. Vi har även kurser i litteraturvetenskap där du bland annat studerar litteraturhistoria, teater, drama men självklart också modern litteratur. Både litteraturvetenskap A och B går på halvfart, internetbaserad distans. Det betyder att all undervisning sker på nätet. Inom humaniora hittar du också kurser i historia, som ger en grundläggande förståelse för samspelet mellan tekniska, ekonomiska, sociala och politiska förändringar.