Hoppa till innehållet

Fristående kurser inom språk

Det sägs att språket är människans främsta verktyg. Oavsett om du har ett brinnande intresse för hur svenska språket är uppbyggt eller vill bättra på dina engelskakunskaper för att bredda din kompetens inom arbetslivet har vi kurserna för dig.

Vill du veta mer om svenskans historia och varför vi uttrycker oss på olika sätt i olika situationer? I distanskursen Svenska språket, grundkurs kan du lära dig mer om svenska språket struktur. Du ges också möjlighet att lära dig metoder för textanalys och teorier om språksociologi.
Tänker du undervisa i ämnet Svenska som andraspråk i grundskola, gymnasium eller vuxenutbildning? Då passar våra distanskurser Svenska som andraspråk A och B som går på halvfart.
I våra kurser i engelska på grundnivå studerar du språkets uppbyggnad och får många chanser att träna på att uttrycka dig på engelska i tal och skrift. Du studerar engelskspråkig litteratur och hur engelska språket sett ut ur ett historiskt perspektiv. Vi undersöker också sambandet mellan språk och samhälle ur olika perspektiv - till exempel genus, ålder, klass och etnicitet. Både Engelska A och Engelska B kan du välja att studera heltid på campus Luleå eller på helt nätbaserad distans. Därefter kan du läsa Engelska C och ta ut en kandidatexamen i engelska som huvudämne. Ytterligare en kurs, Engelska D på avancerad nivå, förbereder dig för studier på forskarutbildningsnivå.