SRT_kurs_datait

Fristående kurser inom data/IT

Det moderna samhället vore omöjligt att föreställa sig utan datorer. Vid Luleå tekniska universitet erbjuder vi en mängd kurser för dig som inser att behovet av data- och informationsteknik är ett krav för att få en relevant roll på framtidens arbetsmarknad.

Vid Luleå tekniska universitet kan du få kunskaper som kan hjälpa dig att svara på frågor som: Vad gör att Google kan hitta information så snabbt? Hur konstruerar man en stabil autopilot och ett pålitligt flygledarsystem? Hur fungerar en extremt energisnål bil eller ett program på internet?

Med våra kurser inom Data och IT blir du skicklig på att skapa datorbaserade lösningar på komplexa problem. Du kan lära dig allt från att utveckla styrsystem, konstruera datornätverk, eller lära dig att programmera appar. Du får kunskap som går att tillämpa inom en mängd olika arbetsområden och branscher.

Med hjälp av våra kurser får du en bred teknisk kompetens och möjlighet att skapa en grogrund som kan göra dig till en nyckelperson på din framtida arbetsplats.