Hoppa till innehållet
19:00 3 mar
Skidwebbinarium mars 2021
Wolfgang Pichler, H-C Holmberg och Joakim Abrahamsson. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Bli en bättre längdskidåkare!

3 mar. 2021, 19:00 - 20:15
Zoom
Gratis
Publicerad: 24 februari 2021

Vad det är som gör våra elitskidåkare och -skidskyttar så bra? Tre som vet är professor H-C Holmberg, skidskytte-legendaren Wolfgang Pichler och förre förbundskaptenen Joakim Abrahamsson. Under en timmes Zoom-webbinarium berättar de om fysiologi, träning och personlig utveckling och ger dig värdefulla tips på hur du kan utvecklas till en bättre längdskidåkare. Föreläsningen hålls i samarbete mellan Luleå tekniska universitet och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK). Observera att max 500 personer kan anmäla sig till webbinariet – först till kvarn gäller.

Länk: https://ltu-se.zoom.us/j/62194028113

Om du anmäler dig måste du ansluta till webbinariet innan kl 19.10, därefter lägger vi ut webbinarielänken till alla här. Tips till er som inte får en plats! Webbinariet kommer även att publiceras på vår YouTube-kanal några dagar efter att det hållits.

Program

Tiderna är ungefärliga.

Kl 19.00
Moderator hälsar välkommen.

Kl 19.05
H-C Holmberg är SOK:s forsknings- och utvecklingschef, adjungerad professor vid Luleå tekniska universitet och rankad som världens främsta forskare inom skidåkning. Han talar om fysiologi och träning inom längdskidåkning.

Kl 19.20
Wolfgang Pichler är tvåfaldigt utsedd till världens bästa skidskyttetränare. Under hans ledning har idrottare vunnit 60 internationella mästerskapsmedaljer och sju totala världscuper. Wolfgang berättar om hur du kan utvecklas som skidåkare utifrån sina erfarenheter som tränare för elitaktiva inom uthållighetsidrott.

Kl 19.40
Joakim Abrahamsson är tidigare förbundskapten för längdskidlandslaget och nuvarande verksamhetsledare för elitidrottsvänligt lärosäte vid Luleå tekniska universitet. Han ger dig tips på hur du når framgång i din skidåkning genom bra planering och kontinuitet, samt hur du strukturerar din träning på ett hållbart sätt. Joakim Abrahamsson är ett av idrotts-Sveriges mest meriterade namn och tränar flera åkare på landslagsnivå. Som förbundskapten ledde han längdskidlandslaget till 15 OS- och VM-medaljer. Han har även prisats som årets ledare i svensk idrott.

Kl 19.55
Frågestund (frågorna ställs i chatten eller mejlas i förväg till vetenskapenshus@ltu.se)

Kl 20.15
Avslutning

FULLBOKAT! Anmälan är nu stängd.
Tips till er som inte fått en plats – vi lägger ut Zoom-länken här kl 19.10 på onsdagen. Webbinariet kommer även att publiceras på vår YouTube-kanal några dagar efter att det hållits.