Hoppa till innehållet

Forskning om Marit Bjørgen – världens genom tiderna bästa kvinnliga längdskidåkare

1 jun. 2021, 12:00 - 13:00
Zoom
Norska och svenska
Publicerad: 22 maj 2021

Under detta lunchseminarium berättar Guro Strøm Solli, universitetslektor i idrottsfysiologi, träningslära och forskningsmetodik vid Nord Universitet, om hur Marit Bjørgen tränade för att bli bäst i världen. Solli tar även upp speciella träningstips för kvinnliga idrottare samt möjligheter respektive begränsningar med att genomföra så kallade “case studies” av elitaktiva.

H-C Holmberg inleder med att kort presentera forskning om hur elitidrottare tränar, och tar även upp aspekten kvinnor och träning, innan Guro berättar om sin forskning om Marits träning. Med under föreläsningen är också Joakim Abrahamsson, förre förbundskaptenen för svenska längdskidlandslaget och nuvarande verksamhetsledare för elitidrottsvänligt lärosäte vid Luleå tekniska universitet. Du har möjlighet att ställa frågor till föreläsarna i chatten under webbinariet.

Föreläsningen är kostnadsfri och ges på Zoom. Anmäl dig nedan så får du en Zoom-länk dagen innan. Max 500 deltagare – först till kvarn gäller.

Den 19 maj ges del ett i denna seminarieserie. Då handlar det om menscykelns betydelse för kvinnors träning och prestation.

FULLBOKAT!