Hoppa till innehållet

Så här söker du

Vill du bli elitidrottsstudent vid Luleå tekniska universitet? Det finns två möjliga vägar in:
• En för dig som är potentiell student på elitidrottsvänligt lärosäte-nivå (EVL-nivå).
• En för dig som är potentiell student på nationell nivå, enligt Luleå tekniska universitets kriterier nedan.

Så här gör du för att ansöka på EVL-nivå:

1. Sök till någon av våra utbildningar, program eller kurs. Du söker och blir antagen på samma villkor som alla andra blivande studenter. Du kan fullfölja stegen nedan redan innan du har fått ditt antagningsbesked.
Mer om våra utbildningar hittar du här.

2. För att ansöka om elitidrottsavtal vid Luleå tekniska universitet behöver du bifoga ett intyg från ditt specialidrottsförbund som visar att du uppfyller kraven för en EVL-student (pdf/länk nedan).

3. Fyll i det nedanstående formuläret och bifoga intyget från ditt specialidrottsförbund, vi tar emot ansökningar löpande under året. Alternativt skicka det per mejl till joakim.abrahamsson@ltu.se eller brevledes till
Luleå tekniska universitet
Joakim Abrahamsson
971 87 Luleå

Så här gör du för att ansöka på nationell nivå:

1. Sök till någon av våra utbildningar, program eller kurs. Du söker och blir antagen på samma villkor som alla andra blivande studenter. Du kan fullfölja stegen nedan redan innan du har fått ditt antagningsbesked.
Mer om våra utbildningar hittar du här.

2. För att teckna ett elitidrottsavtal direkt med Luleå tekniska universitet ska du utöva en idrott som ingår i något av Riksidrottsförbundets 72 specialidrottsförbund. Dessutom måste du uppfylla något av dessa krav om att vara:
• Individuell elitidrottare som tävlar på lägst nationell mästerskapsnivå. Eller:
• Elitidrottare inom lagidrott som spelar i någon av de två högsta nationella serierna (under förutsättning att det finns minst fyra nivåer totalt). Eller:
• Huvudtränare, det vill säga tränare för individuell elitidrottare, elitlag, förbundskapten för landslag eller förbundstränare på lägst nationell eller internationell nivå.

För att ansöka om elitidrottsavtal vid Luleå tekniska universitet behöver du dessutom bifoga ett intyg från din idrottsförening som visar att du uppfyller kraven. Se pdf nedan.

3. Fyll i formuläret nedan och bifoga intyget från din idrottsförening, vi tar emot ansökningar löpande under året. Alternativt skicka det per mejl till joakim.abrahamsson@ltu.se eller brevledes till
Luleå tekniska universitet
Joakim Abrahamsson
971 87 Luleå

Efter att du blivit antagen till Luleå tekniska universitet kontaktar vi dig inför din starttermin för att bekräfta din anmälan till elitidrottsavtalet och boka tid med dig för att skriva avtal.
Vänd dig till studievägledare eller verksamhetsledare för elitidrott vid Luleå tekniska universitet för att få ytterligare information om kombinationen elitidrott och studier.

Joakim Abrahamsson

Joakim Abrahamsson, Verksamhetsledare

Telefon: 0920-493450
Organisation: Student, Verksamhetsstöd
Anna Nordin

Anna Nordin, Studievägledare, Hälsovägledare

Telefon: 0920-493362
Organisation: Vägledning och hälsa, Student, Verksamhetsstöd