Hoppa till innehållet

"För den som tycker om naturen och friluftslivet är Luleå tekniska universitet givet"

Publicerad: 13 november 2020

Det finns många platser att besöka både för spontana dags/kvällsturer eller för en längre helg, tipsar Marcus Planting-Gyllenbåga.

– Precis brevid universitetsområdet ligger en park där en vandringsled till naturreservatet Gammelstadsviken startar, ett populärt ställe att ta en promenad. För längre promenader och en vacker utsikt kan jag rekommendera Bälingeberget cirka två mil från universitetet i Luleå. Ett berg som erbjuder en fantastisk natur med lämningar från istiden och en utsikt som är väl värd besöket. Här finns flera grillplatser, så glöm inte att ta med något att slänga på grillen, säger Marcus.

Tycker du om skidåkning är Riksgränsen/Björkliden ett måste! Kanske Sveriges bästa skidåkning för den som älskar puder och offpist. Har du erfarenhet av toppturer så har du nästintill oändliga nedfartsmöjligheter och garanterat orörd puderåkning. Till riksgränsen går det direkttåg från Luleå vilket gör att det är väldigt smidigt att ta sig dit.

Är du en som hellre föredrar skidor på längden istället finns Ormberget. Tillsammans med Stil Längd kan du även få träna tillsammans med ledare, varje torsdag, för att få hjälp till utveckling. Oavsett om du är nybörjare eller mer erfaren. Ormberget erbjuder förutom längdskidor även alpin åkning. Det bästa är att Ormberget bara ligger ett stenkast bort från universitetsområdet. När snön inte ligger på marken erbjuds fina löparspår.

Namn: Marcus Planting-Gyllenbåga
Ålder/ort: 29, kommer från Karlstad
Läser: Civilekonom
Det bästa med att plugga på Luleå tekniska universitet: Gemenskapen då majoriteten har flyttat långa vägar, sam närheten till naturen.
Missa inte: Isvägen i skärgården vintertid. Norrsken och solnedgång från Bälingeberget.