snökollen-ltu
Som student vid Sveriges nordligaste universitet har du alla möjligheter till en aktiv fritid på vintern. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Snökollen – planera dina vinteraktiviteter

Snödjup, öppna pister, åkbara längdspår och roliga och utmanande lopp och tävlingar. Här har vi samlat länkarna som ger bästa möjliga aktuella snökoll i Norrbotten och Västerbotten.

Närheten till utförsåkning, längdspår, isar och ett stort utbud av vinteraktiviteter är en gemensam nämnare för samtliga Luleå tekniska universitets orter; Luleå, Piteå, Kiruna och Skellefteå.

Ormbergets friluftsanläggning är inom synhåll från universitetsområdet i Luleå. Ormberget är en av norra Europas finaste stadsanläggningar för längdskidåkning, med välpreparerade längdspår ofta redan i november.

Men det finns mycket mer för dig som student vid Sveriges nordligaste universitet att upptäcka vad gäller skidåkning, skridskoturer och andra äventyr i Norrbotten och Västerbotten.

Här nedan har vi samlat ett antal länkar till sajter som ger dig en bra nulägeskoll över var längdskidspåren är nydragna, hur många pister på skidorterna som är öppna och var snötäcket är som djupast: