Karin Isacsson
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

"Det finns mycket att engagera sig i"

Publicerad: 11 mars 2016

Karin Isacsson kommer från Lund. Hon studerar internationell ekonomi kandidat, med en inriktning mot marknadsföring.
– Jag älskar snö och vintersporter. Under vintern åker jag skidor, pulka eller promenerar på isen.

Hej Karin! Vem är du?

– En sprallig och social skåning som ständigt är ute efter nya utmaningar. Det kanske låter klyschigt, men jag trivs bäst när jag har jobb upp över öronen och känner att jag gör skillnad samtidigt som jag lär mig något nytt och utvecklas. Att jag hamnade i Luleå beror på vintern och närheten till skidåkning. En kompis till mig pluggade redan på LTU och pratade väldigt gott om universitetet.

Hur är det att studera på Luleå tekniska universitet?

– Det som är speciellt roligt med LTU är att studenter inom många olika program läser på ett och samma campus som är lagom stort. Det blir en helt annan sammanhållning och gemenskap och man knyter värdefulla kontakter mellan programmen. Vill man engagera sig i aktiviteter utanför sina studier så finns det något som passar alla. Själv har jag engagerat mig i allt från styrelsearbete inom ideella organisationer på campus till branschråd ute i näringslivet. 

Hur bor du?

– Ett par månader in i studierna så frågade en klasskompis till mig om jag ville flytta ihop med henne och en annan tjej i en nybyggd fyra på tionde våningen med inglasad balkong och utsikt över hela Luleå. Det lät inte helt fel så jag tackade ja. Idag bor jag kvar, men med två helt andra studenter som också pluggar ekonomi. Jag trivs hur bra som helst!

Vad gör du på fritiden?

– Jag älskar snö och vintersporter så under vintern brukar jag ge mig ut i skidbacken, åka pulka (extra roligt när man är lite äldre) eller äventyra lite på isen som omringar hela Luleå. Jag umgås självklart mycket med vänner och vi gör allt från att laga mat till att gå på studentfester eller gå ut på stan. Sedan har jag en del engagemang utöver mina studier som jag också sitter och jobbar med på min fritid.

Vad tycker du om Luleå?

– Jag blev positivt överraskad när jag flyttade hit. Det finns betydligt mycket mer att göra i Luleå än vad man kan tro. Det är en charmig stad med trevliga människor och massor av studenter från hela Sverige. Jag trodde att de flesta på LTU skulle vara från Norrland. Jag har ganska nyligen börjat röra mig ute i näringslivet där det är full fokus på tillväxt och jag skulle absolut kunna tänka mig att stanna kvar och jobba i Luleå efter min examen.

Något råd till den som funderar på att läsa vid LTU?

– Ställ dig i bostadskö så snabbt du kan! Jag hade inget boende när jag flyttade upp till Luleå, men det löste sig bra.

Karin Isacsson berättar om studentlivet