Föreningar för dina fritidsintressen
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Föreningar för dina fritidsintressen

Publicerad: 16 november 2016

Kultur, politik, uteliv, idrott och föreningar. Universitetet har mycket som du kan engagera dig i vid sidan av studierna. Föreningarna bidrar till spontana möten, nya intressen och livslånga vänskaper.

Det finns ett tjogotal studentföreningar och organisationer att välja bland på universitetet, allt från spex och körsång till idrottsektioner och nätverk.

Lulespexet

Har ända sedan 1991spottat ur sig spex. Långa, korta.Bra, dåliga. Alla har skapats av engagerade studenter under hårt slit och mycket skratt.

Snapsakademien

En anrik manskör som startades för 20 år sedan. Kören uppträder främst på middagar och andra festligare tillfällen både inom och utom universitetsmiljön.

Luleå University Reception Committee – LURC

En studentorganisation vars syfte är att ta hand om alla utbytesstudenter som kommer till universitetet.

LARV

Fungerar som en plattform för kontakter mellan student och företag. Luleå arbetsmarknadsvecka, LARV, ger dig tillfälle att träffa företagen samt ta del av föreläsningar om hur just du kan öka dina chanser till ett framtida arbete.

PI

En av universitetets äldsta föreningar, anno 1980, som befinner sig på STUK väl valda torsdagar för att koka ärtsoppa och steka pannkakor.

Studentidrotten i Luleå och Piteå

Erbjuder träning, massage, friskvård och friluftsliv. Gå med i någon av de drygt tjugo aktuella sektionerna inom exempelvis alpint, klättring, kanot eller multisport.

PHILM

En studentorganisation som visar allt från aktuella biofilmer till filmer du inte hade en aning om att de existerade.

Pite FM studentradion 92.8MHZ

Sveriges nordligaste studentradio och sänder dygnet runt, året runt.

XP-EL

En anrik elektronikförening för dig som gillar att pyssla med elektronik, löda och göra
kretskort.