Studiestart 2018
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

En bra studiestart

Ett universitet med äkta gemenskap, det brukar våra studenter säga om oss. Den största delen av våra studenter har flyttat långt hemifrån och får under studiestartsperioden snabbt nya vänner.

Tio dagar före terminsstarten börjar det som kallas för studiestartsperioden. Då får du lära känna universitetet, dina klasskompisar, andra studenter och helt enkelt komma in i livet som student på Luleå tekniska universitet.

Under studiestarten får du lära dig att hitta och använda datorsalar, biblioteket och alla dess tjänster, men också studieteknik och att hantera studiestress. Studenter på våra tekniska utbildningar kan även ta del av matteproppen, det vill säga repetitionskurser i matematik. Självklart får du också veta mer om just din utbildning och vilka jobb den kan leda till, och du får träffa lärare och andra personer som blir viktiga under din tid hos oss.

Vi är övertygade om att studierna går bättre om du tar dig tid att ha roligt. Parallellt med studiestarten pågår den så kallade nolleperioden, där studentkårerna ordnar mängder av sociala aktiviteter. De som tar hand om dig och din klass under denna tid kallas phösare, de är engagerade studenter som redan läst ett eller några år hos oss.