Toppbild - Program
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Civilingenjör

Som civilingenjörsstudent på Luleå tekniska universitet kommer du i kontakt med internationella och nationella företag genom universitetets väl utbyggda kontaktnät. Kontakterna sker via projektkurser och examensarbeten där du även arbetar nära universitetets forskare som också är dina lärare under din tid vid LTU.

Att få träna i att arbeta i team med utvecklingsuppdrag åt näringslivet är uppskattat bland våra studenter och ger nyttiga kontakter och erfarenhet av civilingenjörsyrket. Utvecklingsprojektet Baldos, där studenter från projektkurser på flera olika civilingenjörsutbildningar tillsammans byggt Europas bensinsnålaste bil på uppdrag av oljeföretaget Shell, är ett exempel på teamarbete när det är som bäst. Vill du läsa en del av din utbildning utomlands har du stora möjligheter att få göra det. Universitet samarbetar med universitet i Europa, Australien, Asien och USA.

Det är stor efterfrågan på civilingenjörer från Luleå tekniska universitet. En undersökning av Svenskt Näringsliv visar att utexaminerade civilingenjörer vid Maskinteknik tillhör dem som får de mest kvalificerade jobben i landet.