Hoppa till innehållet
Foto: R Renberg
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

”Jag brinner för miljöfrågor och vill arbeta för ett hållbart samhälle”

Publicerad: 1 oktober 2018

Namn: Andreas Rehn
Ålder: 28 år
Hemort: Visby
Program: Civilingenjör naturresursteknik

Varför valde du att studera det här programmet?

– Jag valde naturresursteknik för att jag brinner för miljöfrågor och vill arbeta för ett hållbart samhälle. Hur kan vi fortsätta växa och utvecklas utan att påverka klimatet och miljön negativt? Genom att förstå hur jorden fungerar, haven, luften och naturen – kan man förstå hur vi människor måste agera för att bevara den, och inte leva på en överanvändning av resurser som vi gör idag. Att minska våra utsläpp men även vårt avtryck, ”Footprint” på jorden är ett måste och en del av det är minska vårt resursutnyttjande av icke hållbart bränsle och material, och börja tänka cirkulärt och långsiktigt. Det är en del av vad man får lära sig på Naturresursteknik, och vad jag kommer vilja arbeta med.

Detta videoklipp har blockerats på grund av dina cookie-inställningar.
Acceptera marknadsföringscookies eller se videoklippet på Youtube.

Vad vill du arbeta med i framtiden?

– Jag kommer vilja arbeta inom konsultering i någon form, men först efter att jag har doktorerat. Jag är inte klar med att lära mig om förbättringar vi kan göra för miljön, jag vill fortsätta och bli bättre. Men vägarna efter examen är många, och jag ser även möjligheter att arbeta internationellt.

Vad gör du på din fritid?

– På min fritid är jag gärna i naturen och sportar. Jag älskar att vara ute och vandra, paddla kajak, åka skidor och skridskor på isen under vinterhalvåret. Det är en stark positiv sida av LTU och Luleå, närheten till naturen.

Har du några tips till framtida studenter på Luleå tekniska universitet?

– Om några tips skall ges till framtida studenter, tycker jag att studenterna ska välja utbildning i första hand, och inte döma bort alternativ på grund av geografiska läget. Att flytta upp till Luleå och börja på Naturresursteknik är ett av mina bästa val jag gjort, vilket jag inte ångrar en sekund.

– När ni väl bestämt er, ställ er i den gratis bostadskö som finns för studenter här – det är inget ni kommer ångra!