Ekonomie, kandidat

180 Högskolepoäng, Program på grundnivå
Breda kunskaper inom företagsekonomi och nationalekonomi ger dig många möjligheter på arbetsmarknaden. Du kan jobba inom de flesta branscher och vara med och forma framtidens näringsliv, till exempel som affärsutvecklare. Vi har utbildat ekonomer i över 30 år och har ett erkänt gott rykte.

I utbildningen ingår en projektkurs där du får prova på att arbeta i ett skarpt projekt på uppdrag av ett företag – en möjlighet att testa dina kunskaper i praktiken och prova på hur det är att jobba med praktiskt förändringsarbete. Som bonus utökar du ditt nätverk med näringslivet. Kontakten mellan lärare och studenter är erkänt god. Hos oss möter du flera prisbelönta lärare som uppskattas för sitt engagemang i klassrummet. Efter din examen kan du studera vidare mot en magister- eller masterexamen.

Utbildningens innehåll

Den treåriga utbildningen leder till en ekonomie kandidatexamen i företagsekonomi eller nationalekonomi. Du söker programmet med studieort Luleå, eller med studieort Skellefteå. Oavsett vilken ort du väljer läser alla studenter sista året i Luleå. En viss del av undervisningen till studieort Skellefteå kan ske via videosändning. Det första året läser du kurser inom företagsekonomi och nationalekonomi. Detta ger dig breda kunskaper, något som arbetsgivare ser som viktigt. Under det andra året läser du ekonomikurser parallellt med inledande kurser i vetenskapsteori och statistik. Tredje året läser du kurser inom nationalekonomi eller företagsekonomi beroende på vilken inriktning du har valt. Du som väljer företagsekonomi har möjlighet att specialisera dig mot redovisning och styrning eller mot marknadsföring. Efter din kandidatexamen kan du välja att studera vidare mot en magisterexamen inom nationalekonomi eller en masterexamen inom internationell affärsverksamhet eller Human Resource Management.

Inriktningar

Företagsekonomi, specialisering redovisning och styrning fördjupar dina kunskaper inom redovisning och ekonomistyrning i organisationer.

Företagsekonomi, specialisering marknadsföring fördjupar dina kunskaper om hur kunder och marknader fungerar och kan påverkas. Marknadsföring handlar om att förstå människors behov och om relationer mellan människor och företag.

Nationalekonomi  handlar till exempel om hur olika företag och marknader organiseras, hur företagens val påverkar dess möjligheter till överlevnad och vinster, samt hur ekonomisk politik påverkar hushåll och företag.

Var kan jag jobba?

Karriärmöjligheterna är många oavsett examensinriktning. Du kan exempelvis jobba med affärsutveckling, marknadsföring, reklam, försäljning, ekonomisk planering, analytiker, finans- och finansieringsfrågor, styrning och redovisning. Exempel på arbetsplatser där ekonomer jobbar är konsult- och reklambyråer, försäkringsbolag, revisionsfirmor, banker och offentlig förvaltning.

Anmälan
Skellefteå, Normal, Hösten 2018

Startdatum 2018-08-22, v.34 2018
Skellefteå
Dagtid, 100%
Svenska
LTU-80002
2018-04-16
20

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet +

Matematik 3b/3c, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 (områdesbehörighet A4).

Eller:

Engelska B, Matematik C, Samhällskunskap A (områdesbehörighet 4)

Urval

Urvalet grundas på betyg och högskoleprov

Stängd för anmälan

Anmälan
Luleå, Normal, Hösten 2018

Startdatum 2018-08-22, v.34 2018
Luleå
Dagtid, 100%
Svenska
LTU-80001
2018-04-16
45

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet +

Matematik 3b/3c, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 (områdesbehörighet A4).

Eller:

Engelska B, Matematik C, Samhällskunskap A (områdesbehörighet 4)

Urval

Urvalet grundas på betyg och högskoleprov

Stängd för anmälan

Vill du veta mer om programmet?

I utbildningsplanen finns en beskrivning av hur programmet är upplagt med avseende på exempelvis innehåll och kurser. Läsordningen visar i vilken ordning som kurserna i programmet läses. I examensbeskrivningen anges lokala och centrala krav som måste vara uppfyllda för en viss examen.

Vanliga frågor

 

Q  Ställ dina frågor i vårt formulär 

 

Frågor om programmet

Har du detaljfrågor om programmet som du inte hittar svar på under programsidorna eller i utbildningsplanen, tveka inte att kontakta oss.

Linda Wårell

Linda Wårell, Biträdande professor

Organisation: Nationalekonomi, Samhällsvetenskap, Institutionen för ekonomi, teknik och samhälle
Telefon: 0920-491941
Rum: A415 - Luleå»