Internationell ekonomi, kandidat

180 Högskolepoäng, Program på grundnivå
Affärsverksamhet över landsgränser blir allt viktigare för svenska och utländska företag och myndigheter. Därför är breda kunskaper inom ekonomi, marknadsföring och internationella frågor eftertraktade på arbetsmarknaden. Undervisningen ges delvis på engelska och du kan studera en termin utomlands.

Internationell ekonomi är inriktad mot internationell affärsverksamhet. Utbildningen inom internationell ekonomi öppnar dörrar till spännande och utvecklande arbeten i Sverige och andra länder. Den ger dig kunskaper som gör att du enkelt kan röra dig mellan olika affärskulturer, till exempel som marknadsförare och affärsutvecklare. Om du väljer att läsa en termin utomlands kan du exempelvis göra det i Europa, Nordamerika, Asien eller Australien. Efter din kandidatexamen kan du fördjupa din kompetens genom att studera vidare mot en magister- eller masterexamen.

Utbildningens innehåll

Det första året läser du kurser i både företagsekonomi och nationalekonomi. Detta ger dig breda kunskaper inom ekonomi, något som är viktigt för arbetsgivare. Andra året fortsätter du att studera företagsekonomi och börjar läsa kurser med internationell anknytning samt även kurser i andra ämnen, till exempel statistik. Det tredje året inleds vanligtvis med att du studerar en termin utomlands vid något av de universitet som ingår i vårt internationella nätverk. Exempel på länder är Australien, Singapore, Storbritannien, Sydkorea, Frankrike, Kanada, Spanien och Tyskland. Ett alternativ till utlandsstudier är att studera språk. Sista terminen i utbildningen läser du en avslutande kurs inom internationell företagsekonomi och skriver ditt examensarbete. Din examensbenämning blir ekonomie kandidat. Huvudområdet är företagsekonomi med inriktning internationell affärsverksamhet.

Var kan jag jobba?

Som företagsekonom med inriktning på internationell affärsverksamhet kan du ha hela världen som arbetsfält. Våra tidigare studenter finns både i Sverige som utomlands i allt från medelstora företag till multinationella bolag, inom EU, på ambassader, myndigheter och banker. Du kan exempelvis jobba som marknadsförare, affärsutvecklare, ekonom, projektledare eller med organisationsfrågor.

Anmälan
Luleå, Normal, Hösten 2018

Startdatum 2018-08-22, v.34 2018
Luleå
Dagtid, 100%
Svenska
LTU-80003
2018-04-16
30

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet +

Matematik 3b/3c, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 (områdesbehörighet A4).

Eller:

Engelska B, Matematik C, Samhällskunskap A (områdesbehörighet 4)

Urval

Urvalet grundas på betyg och högskoleprov

Öppen för sen anmälan
Ansök här»

Vill du veta mer om programmet?

I utbildningsplanen finns en beskrivning av hur programmet är upplagt med avseende på exempelvis innehåll och kurser. Läsordningen visar i vilken ordning som kurserna i programmet läses. I examensbeskrivningen anges lokala och centrala krav som måste vara uppfyllda för en viss examen.

Vanliga frågor

 

Q  Ställ dina frågor i vårt formulär 

 

Frågor om programmet

Har du detaljfrågor om programmet som du inte hittar svar på under programsidorna eller i utbildningsplanen, tveka inte att kontakta oss.

Linda Wårell

Linda Wårell, Biträdande professor

Organisation: Nationalekonomi, Samhällsvetenskap, Institutionen för ekonomi, teknik och samhälle
Telefon: 0920-491941
Rum: A415 - Luleå»