Hoppa till innehållet

Hälsovetenskap

Vid Luleå tekniska universitet kan du bland annat utbilda dig till arbetsterapeut, fysioterapeut, hälsovägledare, röntgensjuksköterska, sjuksköterska och specialistsjuksköterska med en rad olika inriktningar. Det finns även olika masterutbildningar samt en kompletterande utbildning för sjuksköterskor som har examen från länder utanför EU/EES och Schweiz.

Teknik har en central plats inom vården idag. Att utbilda sig inom hälsoområdet på ett tekniskt universitet innebär fördelar för dig. Oavsett vilken av våra utbildningar du väljer får du aktuella och verklighetsförankrade kunskaper. Det gör att du är väl förberedd när det är dags för dig att ge dig ut i yrkeslivet.
Dina blivande arbetsgivare – regioner, kommuner och andra, är i hög grad aktiva i utvecklingen av Luleå tekniska universitets utbildningar inom hälsoområdet.
Flera av våra utbildningar inom hälso-, vård- och rehabiliteringsområdet går att läsa på distans. Det är ett bra alternativ för dig som vill utbilda dig, men inte kan eller vill flytta.