Emma Nordström
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

"Jag har alltid varit intresserad av kemi och hur saker tillverkas"

Publicerad: 12 februari 2018

Jag heter Emma Nordström och kommer från Sundsvall. Jag är en glad och ambitiös tjej som gillar att umgås med kompisar, träna, mysa och se på film. Jag läser mitt sista år i Luleå och gör just nu examensarbete på SCA R&D i Sundsvall.

Varför valde du att läsa denna utbildning?

Under hela gymnasietiden tänkte jag att civilingenjör kunde vara ett yrke som skulle passa mig. Jag har alltid varit intresserad av kemi och hur saker tillverkas. I utbildningen tas många olika processer upp och det är kul att kunna en del inom flera olika industrier. Dessutom är lärarna väldigt hjälpsamma och vill att vi ska lyckas. Vi har alltid kunnat gå till lärarna när vi behövt hjälp och vi tar ofta hjälp av varandra i klassen.

Vad gör studenterna på fritiden? Hur är studentlivet?

På fritiden är vi ofta tillsammans just för att de flesta har flyttat långt ifrån sina familjer. Kompisarna från skolan blir ens familj under studietiden. Vi har väldigt bra sammanhållning både i klassen och tillsammans med naturresursteknik. Vi har filmkvällar, tränar, går ut och grillar i skogen eller ordnar fester tillsammans. De flesta studenter bor på Porsön vilket gör att man har nära till varandra och har lättare att umgås. Det anordnas mycket fester och evenemang på STUK och det finns en mängd olika saker att engagera sig i utanför skolan.

Vad har du för planer efter studietiden? Vad vill du jobba med?

Jag skulle vilja jobba med bränslen på något sätt, helst biobränslen. Antingen inom forskning eller ute i processen. Jag tycker det är häftigt att man kan använda material från skogen och göra drivmedel av och det kommer behövas ännu mer i framtiden. Sedan så vill jag resa en del och möjligtvis testa på att jobba något år utomlands.

Har du några råd till framtida studenter?

Försök hitta en bra studieteknik redan från början, gå på alla föreläsningar, för anteckningar och se till så du verkligen förstår vad det är föreläsningen handlar om. Ansträng dig för att lära känna dina klasskompisar. Studietiden blir så mycket roligare när man pluggar tillsammans och hjälper varandra. Passa på att utforska Luleå, det finns mängder av aktiviteter att göra här båda under sommaren och vintern.