Hoppa till innehållet
Foto: Mostphotos
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Kompletterande utbildning för sjuksköterskor med examen från land utanför EU/EES och Schweiz

Publicerad: 8 mars 2017

Luleå tekniska universitet har av regeringen fått i uppdrag att planera och bygga upp en kompletterande utbildning för sjuksköterskor med utländsk examen från land utanför EU/EES och Schweiz. Utbildningen, som omfattar 60 hp, ska ge de kunskaper och förmågor som krävs för behörighet som sjuksköterska i Sverige.

Utbildningen vänder sig till dig med sjuksköterskeutbildning från ett land utanför EU/EES och Schweiz, som behöver komplettera din utbildning för att kunna söka svensk sjuksköterskelegitimation. Syftet med utbildningen är att den ska ge kunskaper och färdigheter motsvarande Socialstyrelsens medicinska kunskapsprov för sjuksköterskor med examen från länder utanför EU/EES.

Utbildningen genomförs som distansutbildning. Distansstudier innebär helfartstudier med några obligatoriska sammankomster per termin på campus i Luleå. Vardera sammankomsten omfattar ett fåtal eller några dagar. Antalet sammankomster varierar beroende på kursens längd, ämne och innehåll. Annars träffar du lärare och dina studentkollegor via olika typer av distansmedia.

Arbete med att planera utbildningen pågår nu och utbildningen beräknas starta januari 2018. Mer information om utbildningen kommer att publiceras senast 15 september 2017.

Ansökan 

Ansökan till utbildningen ska göras via antagning.se senast 16 oktober 2017.

Kontakt

Universitetslektor Päivi Juuso, paivi.juuso@ltu.se, 0920-493897