Åsa Gardelli
Åsa Gardelli, biträdande professor vid Luleå tekniska universitet. Foto: Lars Andersson Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Ny kurs ska motverka rasism

Publicerad: 25 november 2016

Till våren erbjuds en ny kurs på universitetet med målet att motverka rasism. Kursen riktar sig till lärare inom skola och förskola och ges av Forum för levande historia i samarbete med Skolverket.

– Kursen är viktig för att stärka förskolans och skolans arbete med att motverka och bemöta olika former av främlingsfientlighet och rasism. Kursen har en verksamhetsnära uppbyggnad och utgår ifrån skolans demokratifrämjande uppdrag. Målet är att kursdeltagarna utvecklar kunskaper i att bedriva och utveckla ett långsiktigt systematiskt och lokalt förankrat arbete, säger Åsa Gardelli, biträdande professor och utbildningsledare vid Luleå tekniska universitet.
Luleå tekniska universitet är ett av nio lärosäten som kommer att erbjuda kursen Motverka rasism och främlingsfientlighet i skolan och förskolan. Kursen ges i smaverkan mellan Institutionen för konst, kommunikation och lärande och Institutionen för ekonomi, teknik och samhälle.

Anmäl dig senast 9 december

Arbete mot rasism i skolan och förskolan behöver vara långsiktigt och engagera hela skolan. Kursen fokuserar på främjande arbete och varvar pedagogisk praktik med kunskap om rasism i historien och i dag.

Sista anmälningsdag är 9 december och anmälan görs via länken nedan.

Kontakt

Åsa Gardelli

Gardelli, Åsa - Biträdande professor, Utbildningsledare Skådespelare

Organisation: Pedagogik, Pedagogik språk och Ämnesdidaktik, Medier ljudteknik och upplevelseproduktion och teater, Institutionen för konst, kommunikation och lärande
Telefon: 0920-492370
Greta Lindberg

Lindberg, Greta - Universitetsadjunkt, Utbildningsledare Specialpedagogik och VFU/ Övningsskolor

Organisation: Pedagogik, Pedagogik språk och Ämnesdidaktik, Institutionen för konst, kommunikation och lärande
Telefon: 0920-491026

Taggar