Hoppa till innehållet

Fest, arbetsmässa eller paintball? Här finns universitetets största sektion!

Publicerad: 12 november 2021

Välkommen till maskin!

Inte nog med att du tillhör en av de allra största och anrikaste sektionerna vid universitetet, du är också med i den sektion som har det rikaste föreningslivet och utan tvekan arrangerar de allra bästa evenemangen vid universitetet. Det är med andra ord inte utan anledning som man ofta ställer sig frågan: ”Maskinare – säg finns det något finare?”.

Här hittar du universitetets största sektion

Maskintenologsektionen är en ideel organisation vars medlemmar är de elever som studerar de maskintekniskt inriktade programmen vid Luleå tekniska universitet. De maskintekniska utbildningarna är breda utbildningar som gör det attraktiv för företag inom de flesta brancher. Maskintekonologsektionen är på många sätt likt de utbildningar som hör till den. Sektionen är bred på många sätt och erbjuder stora möjligheter.

Sveriges bästa gemenskap?

De flesta kommer långt hemifrån, vilket skapar en speciellt gemenskap. Även om man inte känner alla så är det som en liten familj när man väl är på plats. Att vara student innebär självklart en del lektioner och grupparbeten men studentlivet innebär mycket mer. Luleå är känt för sina engegerade studenter där de flesta känner varandra. 

Första tiden blir kalas

Nolleperioden även kallat nolle-p är fullspäckat med temafester, festliga tillställningar och sociala aktiviter. Många säger att LTU har en av de bästa nollningarna i landet – vi tycker att du ska komma hit och undersöka själv. Vi ses i augusti!

Bilderna är tagna av Print, sektionens eget PR-utskott.

Sektionen