Hoppa till innehållet
Valmet
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Kickstarta din framtida karriär i ett världsledande teknikföretag!

Publicerad: 10 januari 2022

Om du tar möjligheten att bli trainee hos Valmet får du under ett års tid arbeta inom olika avdelningar för att få en bred inblick av verksamheten. En period i programmet tillbringas även utomlands på en annan av Valmets enheter. Inriktningarna i programmet är lite olika, och i år söker de bland annat ingenjörer inom hållbarhet, forskning och utveckling samt strukturell analys.

– Vi är den ledande globala utvecklaren och leverantören av teknik, automation och service inom massa-, pappers- och energiindustrin. Våra kunder är andra företag som exempelvis tillverkar papper eller pappersmassa. Vi finns i alla olika världsdelar och är fler än 14 000 medarbetare. Vi är ett globalt företag och våra kunder finns i hela världen. I Sverige finns vi på flera olika orter där Karlstad, Sundsvall och Göteborg är de största. Berättar Maria Carlsson som är senior specialist talent management på Valmet. 

Varför är våra studenter intressanta för er?

– Den gedigna tekniska utbildningen ger en utmärkt grund för att arbeta med den avancerade tekniken som Valmet erbjuder. Eftersom vi jobbar med många olika teknologier är det svårt att nämna ett särskilt program, men många av våra ingenjörer har sin examen inom maskinteknik, teknisk fysik eller som kemiingenjör.

Oavsett om du siktar på en roll där du fördjupar dig som expert och specialist eller vill utvecklas inom exempelvis projektledning eller försäljning, så har vi många olika utvecklingsmöjligheter.

Vad ser du för behov av ingenjörer framöver?

– Behovet av engagerade ingenjörer är stort, både på Valmet och generellt sett. Med en ingenjörsutbildning i botten finns det många möjligheter att hitta ett arbete som man verkligen trivs med. Det ska vara roligt att gå till jobbet!

Som trainee hos oss får du under ett års tid arbeta inom olika avdelningar för att få en bred inblick av verksamheten. En period i programmet tillbringas även utomlands på en annan av Valmets enheter. Inriktningarna i programmet lite olika, och i år söker vi bland annat ingenjörer inom hållbarhet, forskning och utveckling samt strukturell analys.

Berätta om Valmets vision och hur ingenjörer kan göra skillnad hos er?

– Vår vision ”To be the global champion in serving our customers” beskriver hur vi strävar efter att leverera de bästa lösningarna till våra kunder. Vi är idag världsledande inom vår bransch. Här spelar ingenjörerna en central roll. Dels i att utveckla tekniken men även att anpassa den till respektive kunds unika behov. Och det gäller ju själva produkterna och utrustningen men även installation, underhåll och utbildning av personalen.

För att kunna vara världsledande krävs tekniska lösningar i framkant och som också hjälper kunderna kunderna i att nå sina miljömål. Något som inte är möjligt utan våra ingenjörer. Alla bidrar med sin speciella kompetens.

Hur skulle du beskriva att det är att arbeta på Valmet?

– Det som många av våra ingenjörer uppskattar med att arbeta på Valmet är att vi är med kunderna i varje steg genom projektkedjan. Varje steg är lika viktigt och många olika kunskapsområden är involverade, allt från att ta fram en offert på en ny maskin till att vara med på kundens site och starta upp maskinen. Vi bidrar med expertkunskap även när vi hjälper våra kunder att utveckla sina produkter. Våra projekt är komplexa och för att lyckas samarbetar vi nära både med Valmet kolleger runt om i världen och tillsammans med våra kunder.