Hoppa till innehållet

Våra utbildningar

Musikhögskolan vid Luleå tekniska universitet ligger på universitetsområdet i Piteå och är en av sex musikhögskolor i Sverige. Här pågår ständigt spännande projekt och produktioner där musiker, dansare och forskare samarbetar. På Luleå tekniska universitet finns olika utbildningar inom medieområdet. Flera av dem ges också på Luleå tekniska universitet i Piteå där du har tillgång till modern utrustning, radiocentrum och mediecentrum. En konstnärlig kandidatexamen ger dig behörighet till fortsatta studier på masternivå eller en kompletterande pedagogisk utbildning (KPU). Efter din KPU är du sedan behörig att söka lärarlegitimation i ämnet musik.

Det finns också möjligheter att samarbeta med i gemensamma produktioner på våra egna scener och i vårt konserthus – Studio Acusticum – vars black box och stora konsertsal är våra närmaste grannar.

Öppna för anmälan / sen anmälan

Fristående kurser i dans

Musik, konstnärlig kandidat
Program på grundnivå
Musik, konstnärlig kandidat

180 Högskolepoäng

Musikalisk gestaltning, konstnärlig master
Program på avancerad nivå
En svensk jul
Students verk uruppförs inför miljonpublik

Erik Karsendal studerar komposition på Musikhögskolan i Piteå vid Luleå tekniska universitet. Hans stycke ”Snön” kommer att uruppföras under en konsert från Studio Acusticum i Piteå som radiosänds till miljontals lyssnare via European Broadcasting Union (EBU).

Program på grundnivå
Gehörsbaserat musikskapande

120 Högskolepoäng

Studiomusiker blir årets Allan Edwall-stipendiat

Basisten Klas Höglund har tilldelats 2021 års Allan Edwall stipendium. Han läser för närvarande till studiomusiker på Musikhögskolan i Piteå vid Luleå tekniska universitet.