Hoppa till innehållet
Jennifer Eiderlöf

”Det är bra att plugga på distans, man kan planera tiden själv”

Publicerad: 9 februari 2021

Jennifer Eiderlöf bor i Gällivare och läser till intensivvårdssjuksköterska vid Luleå tekniska universitet. Hon uppskattar att kunna gå en distansutbildning, eftersom hon har barn. När hon slutar utbildningen börjar hon arbeta på iva vid Gällivare sjukhus.

Hej, vem är du?

– Jag är 29 år och på fritiden gillar jag att umgås med familjen, resa och åka snowboard på vårt lokala berg Dundret

Varför har du valt att läsa till specialistsjuksköterska med inriktning intensivvård?           

– Jag har en fördel att ha fått arbeta inom intensivvård innan jag började den här utbildningen och då blev det självklart att jag ville gå den. Jag tycker om att ha fullt fokus på en patient.  Att man får arbeta nära läkare, undersköterska och sjuksköterska. Man får följa patienterna från att de är svårt sjuka till att de skrivs ut.

Varför valde du Luleå tekniska universitet?

– För att det är det närmaste universitetet och för att utbildningen är på distans.

Hur är det att läsa på distans?

– Det är bra att plugga på distans. Jag har barn och då passar det bra att man kan planera tiden själv. Man kan anpassa studierna efter sitt liv. Jag pluggar för det mesta dagtid.

Vad tycker du om campusveckorna på universitet?

– Vi har inte haft någon campusvecka, på grund av covid-19 ännu. Vi har haft ersättning via Zoom.

Vad är roligast med utbildningen?

– Att det är en bred utbildning man får lära sig fysiologi och omvårdnad och om svårare sjukdomstillstånd. Man blir bättre förberedd på att hantera akuta omhändertaganden. En bra grej här på Luleå tekniska universitet är att man läser lite vetenskaplig teori, i nästan alla kurser. Det är en bra förberedelse för D-uppsatsen.

Vad är mest utmanande?

– Det är nog att man läser två kurser på halvfart parallellt. Särskilt i början var det utmanande. Men sedan vande jag mig och det var en fördel att man hade längre tid på sig att ta igen något, om man behövde det.

Vad vill du göra efter utbildningen?

­– Jag ska jobba på Iva vid Gällivare sjukhus.

Vad vill du ge för tips och råd till den som funderar på att söka utbildningen?

– Att inte ha så mycket jobb inplanerat när man börjar plugga. Det är ett högt tempo på utbildningen. Man ska inte tveka att söka om man är intresserad, man lär sig under utbildningen att hantera svåra och stressiga situationer. Och så är det en bred utbildning , man kan jobba med både vuxna och barn oavsett om du vill jobba på Iva eller ambulans, man har alltid nytta av den.

­

Taggar