Hoppa till innehållet
Caisa Håkansson, Brandingenjör, LTU 2018
Caisa Håkansson, Brandingenjör, LTU 2018 Foto: Richard Renberg Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

"Naturen ligger så nära inpå campus"

Publicerad: 14 maj 2018

Namn: Caisa Håkansson
Ålder: 19 år
Hemort: Stockholm
Utbildningsprogram: Brandingenjör

Jag har alltid haft känslan att jag ville plugga vidare efter gymnasiet. Då jag inte var skoltrött efter gymnasiet så visste jag att jag inte skulle kunna gå tillbaka till skolan och börja plugga igen om jag tog ett uppehåll efter gymnasiet. Så då bestämde jag mig för att plugga vidare direkt. Då var bara frågan vad jag skulle plugga. Jag visste att jag ville läsa något mot naturvetenskap, och då föll ingenjörsyrkena naturligt in i mixen.  

Varför valde du att studera till brandingenjör?

Jag har även alltid varit intresserad av säkerhet, bevakning och att hjälpa människor. Jag visste inte att brandingenjör fanns innan jag gjorde ett test på arbetsförmedlingen om vilka yrken som skulle kunna passa än. Hittad då brandingenjörsyrket som ett alternativ istället för brandman, polis, kustbevakning, etc. När jag började läsa mer om vad en brandingenjör faktiskt gör blev jag bara mer intresserad av yrket och tyckte att det kunde vara något för mig. Detta gjorde att jag bestämde mig för att söka in. När jag hade bestämt mig vad jag skulle läsa kom nästa val, vilket universitet skulle jag välja. Mitt val stod mellan Lund eller Luleå. Mitt val föll på Luleå av anledningarna, nära till naturen, vintern och snö samt att jag ville bo i en stad som har ett universitet och inte en universitetsstad.

Vad gör du på din fritid?

På fritiden ägnar jag stor tid till mina kompisar samt träning. Då det flesta har flyttar upp hit själva blir det att man spenderar mycket tid med varandra på fritiden och hittar på olika saker med varandra.

Jag har tycket om att rör på mig och tränat på länge jag kan minnas. Jag har tränat konståkning genom hela min uppväxt så det har väl en stor del att jag drog mig norr över och till snön.

Då naturen ligger så nära inpå campus är det så lätt att ta sig ut i naturen utan så stor ansträngning. Detta gör att hela campus blir aktivt och roliga aktiviteter hittas på hela tiden.
Även finns det många saker att göra i staden Luleå också, både på vintrarna men även under sommaren. Det stora utbudet gör att det alltid finns något för alla smaker och intressen.

Har du några tips till framtida studenter på LTU?

Tiden på universitet kommer att ha både bra och sämre stunder. Med universitetet kommer mängder av nya erfarenheter, kompisar m.m.

Mina tips är att VÅGA. Våga gå på det där passet som kompisen ska på, våga göra något som du aldrig skulle gjort innan, våga vara aktiv i någon sektion eller förening. Men av allt våga vara dig själv, och lita på att du kan. Universiteten är en tid med mycket eget ansvar och framförallt hårt arbete. Försök hitta en balans mellan studier, fritiden och allt annat du vill göra.
 
Men glöm inte bort det viktigast, NJUT. Dessa år kommer gå snabbare än vad du någonsin skulle kunna tro.