Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Arbetsvetenskap för ingenjörer

7,5 Högskolepoäng, Nybörjarkurs på grundnivå, A0018A
Kursen omfattar teorier om modern arbetsvetenskap, sambandet människa-teknik-organisation och hur detta relaterar till hållbar utveckling.
Kursen omfattar teorier om modern arbetsvetenskap, sambandet människa-teknik-organisation och hur detta relaterar till hållbar utveckling. Här ingår förståelser om vad som kännetecknar ett gott arbete och en god arbetsorganisation, betydelsen av jämställdhet samt kunskaper om etik, lagar och regler. Kursen omfattar även praktisk övning i att utvärdera mänskligt arbete, arbetsmiljöer och produktionssystem utifrån ett arbetsvetenskapligt och sociotekniskt perspektiv.

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Lena Abrahamsson

Lena Abrahamsson, Professor tillika ämnesföreträdare, Ämnesföreträdare

Organisation: Arbetsvetenskap, Människa och teknik, Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle
Telefon: 0920-492107