Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Danskomplementär träning

7,5 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på grundnivå, A0021G
Kursen vänder sig till danspedagoger/lärare och dansare som vill fördjupa sina kunskaper i danskomplementär träning, kunskaper som kan användas i undervisning såväl som i det egna utövandet. Kursen är gratis!

Danskomplementär träning innehåller ofta olika typer av övningar och träningsformer som syftar till att förbättra och förstärka dansarens teknik utöver den vanliga dansteknikträningen. Övningarna kan fokusera t ex på kondition, styrka, stabilitet eller rörlighet. Övningarna är ofta anpassade till individens behov och till de krav som danstekniken ställer. Danskomplementär träning har ofta även en skadeförebyggande påverkan.

I den fristående kursen Danskomplementär träning ingår både praktiska övningar och teori/litteraturstudier. Studenter får bekanta sig med några olika träningsformer som kan ses som en del av danskomplementär träning, samt lära sig att skapa egna övningar utifrån både gruppens och det egna behovet. Det praktiska arbetet baserar på träningsfysiologiska principer och den senaste forskningen inom dansarens hälsa.

Kunskaper från kursen kan användas både till egen träning och undervisning inom skolverksamhet eller frivillig verksamhet.

Kursen leds av universitetsadjunkt Tove Lojander, som är utbildad danspedagog och fysioterapeut och har 20 års erfarenhet av undervisning för både vuxna, ungdomar och barn.

Danskomplementär träning ges av Luleå tekniska universitet, Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle (ETKS) vid Campus i Piteå. 
Blandade kurstillfällen med workshops, föreläsningar, litteraturseminarium, diskussioner och praktiskt arbete. En del av undervisningen kan ske via distans. 

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Tove Lojander

Tove Lojander, Universitetsadjunkt

Organisation: Danspedagogik, Musik medier och teater , Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle
Telefon: 0911-72721