Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Dans och hälsa

15 Högskolepoäng, Nybörjarkurs på grundnivå, A0026G
Dans och hälsa,15 hp, är en av de nya kurserna i dans vid Luleå tekniska universitet. Kursen vänder sig till dig som har dansat tidigare t.ex. på gymnasiet, folkhögskolan eller inom frivillig verksamhet och vill fortsätta utvecklas i dans.

Kursen Dans och hälsa ger dig som student möjlighet att utveckla ditt eget dansande, samt utforska dans genom improvisation och komposition. Kursen ger också grundläggande kunskaper i anatomi och hälsa. I anatomi lär vi oss om skelettet, lederna och musklerna - kunskaper som hjälper dig att förstå hur den egna kroppen fungerar i danssammanhang. Inom området dans och hälsa får du som student grundläggande kunskaper i hur dans främjar en hälsosam livsstil. 

Kursen ingår i ett kurspaket av fyra fristående kurser, s.k. Dansspåret 60 hp. Kursen kan läsas som en del av paketet eller som enskild kurs.

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Tove Lojander

Tove Lojander, Universitetsadjunkt

Organisation: Danspedagogik, Musik medier och teater , Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle
Telefon: 0911-72721