Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Musikpedagogik 5

15 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på grundnivå, B0043G
Kursen handlar om att utveckla kunskap om musikdidaktik som vetenskapligs- och praktikområde. Kursen vänder sig till dig som är musikstuderande, verksam musiklärare eller som har ett intresse i att bredda sig med ett nytt ämnesområde.

Syftet med kursenär att förbereda studenten för fortsatta forskningsinriktade studier genom moment som vetenskapshistoria, vetenskapliga teoribildningar och kvalitativa och kvantitativa metoder samt en fördjupning inom musikpedagogiska problemområden. Kursen avslutas med en forskningsplan som ligger till grund för att genomföra ett självständigt arbete i musikpedagogik.

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Cecilia Ferm-Almqvist

Cecilia Ferm-Almqvist, Gästprofessor, Ämnesföreträdare

Organisation: Musikalisk gestaltning, Musik medier och teater , Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle
Telefon: 0911-72796
Rum: K104 - Piteå»