Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Numerik för optimering och PDE

7,5 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på avancerad nivå, C7005M
Datorberäkningar används ofta för att lösa krävande och svåra beräkningsproblem. I kursen studerar vi vissa av de metoder och beräkningsalgoritmer som används.

Kursen ger  kunskaper och erfarenheter kring  att använda numeriska beräkningsmetoder för att lösa problem inom optimering och partiella differentialekvationer.  Dessa metoder kan användas för att t.ex. maximera en vinst, minimera en energiåtgång eller beräkna en hållfasthet.   Metodernas styrkor och svagheter studeras  genom  teoretisk analys och genom att jämföra resultat  från befintliga och egenkonstruerad datorprogram.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Inge Söderkvist

Inge Söderkvist, Professor

Organisation: Tillämpad matematik, Matematiska vetenskaper, Institutionen för teknikvetenskap och matematik
Telefon: 0920-492130