Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Tillämpad operationsanalys

7,5 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på grundnivå, D0001B
Denna kurs ger grundläggande kunskaper om Operations Research, dvs. tillämpning av modern matematisk modellering för planering och analys av olika enhetsoperationer i ett system så att alla dessa operationer utförs i rätt tid med optimal kostnad.

Kursen innehåller ämnena Problemmodellering (utveckling och konstruktion av modeller), Linjär programmering (formulering och grafisk lösning på olika optimeringsproblem, simplexmetoden och transportmodeller), Nätverksproblem (inklusive PERT-CPM) och kömodeller (grundläggande element i kö- och beslutsmodeller).
Studenterna kommer att arbeta både individuellt och i grupp för att tillämpa tekniker i operationsanalys för att lösa verkliga problem. 

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Behzad Ghodrati

Behzad Ghodrati, Professor

Organisation: Drift och underhållsteknik, Drift, underhåll och akustik, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser
Telefon: 0920-491456