Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Drift och underhåll

7,5 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på grundnivå, D0002B
Underhållsteknik omfattar utveckling av metoder, modeller och verktyg för att säkerställa hög driftsäkerhet och ett effektivt underhåll

En väl underhållen anläggning kan användas längre och med förbättrat underhåll använder vi också våra tillgängliga resurser på ett mer effektivt sätt.  I den här kursen kommer du att lära dig om underhållsorganisation, hur man beräknar tillförlitlighet och tillgänglighet, samt utför livscykelkostnads- och riskanalyser. Du får också kunskaper om tillståndsbaserat underhåll och hur man kan använda prediktionsmodeller för att planera underhåll och beräkna återstående livslängd. Kunskaperna tillämpas på infrastruktur, bygg och anläggning, områden där livslängdsoptimering och förmågan att underhålla åldrande anläggningar blir allt viktigare.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Johan Odelius

Johan Odelius, Universitetslektor

Organisation: Drift och underhållsteknik, Drift, underhåll och akustik, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser
Telefon: 0920-493031