Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Drift och underhåll - Hydropower

7,5 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på grundnivå, D0004B
Kursen ingår i Hydropower universitetsprogram. Kursens mål är att ge en bred förståelse för underhåll inom vattenkraftsindustrin. Underhållsstrategier och metoder utgör kursens kärna.

Introduktion till underhållsteknik. Definitioner och underhållsteori. Vision, strategi, mål och underhållsplan, underhållsteknik på systemnivå. Socioekonomisk betydelse för vattenkraftsunderhåll. Hållbar utveckling Tillförlitlighet och underhållsmässighet för vattenkraftssystem. TPM, LCC, riskanalys av vattenkraftsystem, RCM och FMEA, CMMS, CBM för vattenkraft. Inspektion, outsorcing, partnering, benchmarking och nyckeltal. Fallstudie, inlämningsuppgift och diskussioner.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Mattias Holmgren

Mattias Holmgren, Universitetslektor

Organisation: Drift och underhållsteknik, Drift, underhåll och akustik, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser
Telefon: 0920-492433