Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Datorstödd industriell design

7,5 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på grundnivå, D0005A
I denna kurs lär du dig tillämpa designmetoder för att skapa produkter och miljöer i datorns 3D-värld. Vi använder oss av kraftfull programvara för ytmodellering för att skapa bra modeller och kunna visualisera dem på ett realistsikt sätt.

Du behöver ingen tidigare erfarenhet av 3D-modellering och kommer lära dig mycket mer än du tror. Du kommer ha en hög nivå på ditt arbete när du har gått kursen. Kursen blandar föreläsningar, övningar och rena arbetspass samt en hel del egen tid där du jobbar individuellt med dina uppgifter. Det är sex uppgifter i kursen. De tre första är steg-för-steg där du följer tydliga instruktioner och syftet är att snabbt komma in i hur mjukvaran fungerar. De resterande tre uppgifterna designar du själv utifrån ett antal givna kriterier. Uppgifterna presenteras i form av bilder, renderingar, där du visualiserar uppgiften på bästa sätt med hjälp av bra modellering, snygga texturer och material och realistisk ljussättning. Ytmodellering används ofta vid modellering av avancerade ytgeometrier som till exempel inom bilindustrin och för konsumentprodukter.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Anders Berglund

Anders Berglund, Universitetsadjunkt

Organisation: Design, Människa och teknik, Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle
Telefon: 0920-492938