Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Objektorienterad analys och design

7,5 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på grundnivå, D0006N
Kursen behandlar objektorienterad systemutveckling med betoning på krav, analys och design. I detta ingår bl a objektorienterat synsätt och UML.

Genom teoretiska studier av objektorienterade begrepp, modelleringstekniker, metoder etc kommer du att lära dig det objektorienterade synsättet och UML (Unified Modeling Language). UML är ett objektorienterat generellt språk för modellering av alla typer av system. Språket används främst vid konstruktion av programvaror men är även användbart inom andra områden som exempelvis modellering av affärsprocesser. Du lär dsig också hur man arbetar i objektorienterade systemutvecklingsprojekt. Kunskaperna tillämpas i ett praktiskt projekt med fokus på krav, analys och design.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Svante Edzen, Universitetsadjunkt

Organisation: Informationssystem, Digitala tjänster och system, Institutionen för system- och rymdteknik
Telefon: 0920-491248