Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Underhållsstrategi

7,5 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på grundnivå, D0010B
Underhållsstrategier omfattar utveckling av metoder och principer för att ta fram förebyggande underhållsplaner som säkerställer en hög driftsäkerhet

En anläggning som underhålls kan användas längre och tillgängliga resurser kan nyttjas på ett mer effektivt sätt. I den här kursen kommer du att lära dig om underhållsprocessen, hur man gör systemkartläggning, samt metoder för att välja vad för underhåll som behöver göras. Du får också kunskaper om hur underhållsstrategier kan användas för att nå företagsmål genom att uppfylla produktionsmål. Kunskaperna tillämpas på industriella system och du kommer att ta fram en underhållsstrategi genom att utveckla underhållsplaner för systemets enheter. Förmågan att underhålla åldrande system blir alltmer viktigt i industrin och samhället för att säkerställa att det som ska fungera också gör det framöver.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Mattias Holmgren

Mattias Holmgren, Universitetslektor

Organisation: Drift och underhållsteknik, Drift, underhåll och akustik, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser
Telefon: 0920-492433