Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Mänskliga faktorer för säkerhet i arbetsmiljön

7,5 Högskolepoäng, Nybörjarkurs på grundnivå, D0019B
Ergonomi omfattar fysiologiska och psykologiska aspekter som påverkar människans prestation på arbetsplatsen och säkerhet i arbetsmiljön

Människans prestation på arbetsplatsen påverkas av den fysiska arbetsmiljön och psykologiska aspekter på arbetsplatsen och i privatlivet. I den här kursen kommer du att lära dig ergonomiska principer och faktorer som påverkar mänskligt felhandlande.  Du kommer också att lära dig att analysera och föreslå förbättringar av såväl fysisk som psykisk arbetsmiljö för öka säkerheten på arbetsplatsen. Kunskaperna är generella och kan tillämpas på alla typer av arbetsplatser.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Mattias Holmgren

Mattias Holmgren, Universitetslektor

Organisation: Drift och underhållsteknik, Drift, underhåll och akustik, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser
Telefon: 0920-492433