Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Internet webbdesign med CMS

7,5 Högskolepoäng, Nybörjarkurs på grundnivå, D0023N
Kursens syfte är att ge kunskaper om informationsdesign för webbplatser. Kursen ger också en introduktion till publiceringsverktyg på Internet Content Management Systems, CMS.
Kursens mål är att studenten lär sig strategier för design av information och utveckling av webbplatser. Studenten lär sig, genom modeller och teorier, hur man metodiskt går till väga för att utforma en webbplats som både stödjer verksamhetens och användarnas mål. Metoder och tekniker för detta tillämpas på befintliga webbplatser samt praktiskt genom att utforma och implementera en webbplats i ett publiceringsverktyg, ett så kallat Content Management Systems, CMS.

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.