Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Enterprise Architecture och SOA

15 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på grundnivå, D0031N
Du lär dig utveckla verksamhetens processer, informationsflöden och informationssystem med ett tjänsteorienterat angreppssätt som svarar mot organisationens affärsmål och användarnas behov.

Du ska förstå hur man identifierar, stödjer, samordnar och utvecklar verksamhetens processer, informationsflöden och stödjande IT-system för att säkerställa att de svarar mot organisationens övergripande mål och vision. Detta ställer krav på utvecklarens kunskaper om verksamhetens utgångsläge, en övergripande verksamhetsarkitektur (EA) som omfattar affärsmål, aktörer och användare, processer, informationssystem och IT-plattform för att kunna utforma en integrerad tjänsteorienterad IT-arkitektur baserat på Web Services till en processorienterad verksamhet som snabbt kan anpassas mot förändringar i sin omgivning.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Ingemar Andersson

Ingemar Andersson, Universitetsadjunkt

Organisation: Informationssystem, Digitala tjänster och system, Institutionen för system- och rymdteknik
Telefon: 0920-491397

Svante Edzen, Universitetsadjunkt

Organisation: Informationssystem, Digitala tjänster och system, Institutionen för system- och rymdteknik
Telefon: 0920-491248