Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Grafisk design: typografi, språket och formen 1

15 Högskolepoäng, Nybörjarkurs på grundnivå, D0033A
En av de kanske viktigaste byggstenarna inom grafisk design är texten, ur såväl ett språkligt som ett estetiskt och kommunikativt perspektiv.

Med en historisk utblick övar du upp din förståelse för hur nutida grafisk design utvecklats genom att reflektera typografins roll som estetisk, språklig och funktionell budbärare.
Du övar din förmåga att se, tolka, och typgrafiskt gestalta grafiska designlösningar ur såväl ett historiskt som ett nutida perspektiv. Detta stödjer du med hjälp av teori för visuell gestaltning inom typografi kopplat mot estetik, budskap och funktion. Under kursen läser du även kulturhistoria. Ur ett normkritiskt perspektiv och förhållningssätt reflekterar du olika korrespondenser mellan text, bild, rörlig bild, objekt och ljud samt olika bildkulturers traditioner.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Johan Wallerström

Johan Wallerström, Universitetsadjunkt

Organisation: Design, Människa och teknik, Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle
Telefon: 0920-492328