Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Internetprogrammering

7,5 Högskolepoäng, Nybörjarkurs på grundnivå, D0033N
Du får lära dig att konstruera serverbaserade, dynamiska, datadrivna webbapplikationer med olika webbutvecklingstekniker.
Du lär dig olika tekniker för att konstruera serverbaserade databasdrivna webbapplikationer i rollen som webbutvecklare eller IT-arkitekt. Du får en grundläggande förståelse för webbteknik på klient- och serversidan, kommunikation över Internet och behärska programmering i serverbaserade tekniker som PHP, JSP/Servlet och ASP.NET.Undervisningen är helt nätbaserad utan obligatoriska sammankomster med hjälp av videokonferens, e-mail, lärplattform..

Teknikinformation:
Tillgång till PC med operativsystemet Windows XP samt möjlighet (behörighet) att få program installerade. Bredbandsuppkoppling mot Internet (minst 0,5 Mbit/sek). Tillgång till headset.

Examination:
Obligatoriska inlämningsuppgifter och projektuppgift.

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Ingemar Andersson

Ingemar Andersson, Universitetsadjunkt

Organisation: Informationssystem, Digitala tjänster och system, Institutionen för system- och rymdteknik
Telefon: 0920-491397