Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Användarcentrerad programutveckling med C#

7,5 Högskolepoäng, Nybörjarkurs på grundnivå, D0034N
Du får kunskaper i applikationsutveckling av databasdrivna applikationer med Windows-gränssnitt i C# med ett användarcentrerat angreppssätt.
Du lär dig förstå betydelsen av att tillämpa strukturerade riktlinjer vid konstruktion av grafiska användargränssnitt och tillämpa detta vid programmering av en objektorienterad Windows-applikation i C#.NET mot en relationsdatabas.
Du lär dig använda ett användarcentrerat angreppssätt vid programutveckling.Undervisningen är helt nätbaserad utan obligatoriska sammankomster, handledning sker på distans med hjälp av universitetets lärplattform, videokoonferens, e-post, telefon.

Utvecklingsmiljön Visual Studio används för de praktiska momenten.

Teknikinformation:
Tillgång till PC med operativsystemet Windows XP samt möjlighet (behörighet) att få program installerade. Bredbandsuppkoppling mot Internet (minst 0,5 Mbit/sek). Tillgång till headset.

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Ingemar Andersson

Ingemar Andersson, Universitetsadjunkt

Organisation: Informationssystem, Digitala tjänster och system, Institutionen för system- och rymdteknik
Telefon: 0920-491397