Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Design: Interaktion och prototyper

15 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på grundnivå, D0039A
Kursen utvecklar och fördjupar din erfarenhet inom en bredd av designområden såsom designmetoder, designtekniker, interaktionsdesign, modellbyggnation och prototypande.

Undervisningen är baserad på att teori är integrerad med praktiskt designarbete. Kursen handlar om att utforma och utveckla interaktiva produkter eller system med utgångspunkt i människans behov, förutsättningar, förståelse och upplevelse, där mock-ups och prototyper är ett naturligt led i designprocessen. Kursen innehåller också formlära, gestaltning, och produktsemiotik som ett led i designprocessen. Kursen är uppbyggd av övningar och uppgifter, både individuellt och i samarbete med andra, där du visuellt, muntligt och skriftligt kommunicerar dina kunskaper och förmågor.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Jörgen Normark

Jörgen Normark, Universitetslektor, Avdelningschef

Organisation: Design, Människa och teknik, Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle
Telefon: 0920-491480