Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Introduktion till digital musikproduktion

7,5 Högskolepoäng, Nybörjarkurs på grundnivå, D0235G
Kursen riktar sig till dig som vill lära dig grunderna i att spela in och redigera musik med hjälp av en dator.

I kursen får du lära dig grundläggande arbetsflöden i en digital audio workstation(DAW) dvs. allt från inspelning till mix i olika typer av inspelningssituationer. I kursen får du 
även lära dig grunderna i hur du editerar, bearbetar och mixar en inspelning och i de kreativa uppgifterna applicerar du tidigare nämnda kunskaper i fiktiva produktionssituationer som exempelvis en radioreklam.

Kursens undervisningsspråk samt undervisningsform anges för varje kurstillfälle och framgår av kurssidan på Luleå tekniska universitets hemsida.
Kursen ges med distansmetodik och är webbaserad i form av webbaserade lektioner, diskussioner, videogenomgångar, praktiskt arbete och inlämningsuppgifter.. För studierna krävs god datorvana, tillgång till dator med inspelningsprogrammet Logic X eller motsvarande (ex. Cubase, Reaper, Pro Tools eller Studio One), ljudkort med minst en XLR samt line -ingång, mikrofon (aktiv eller passiv) samt tillgång till internetanslutning, headset och webbkamera. Mjukvaran som används i instruktionsvideos/videogenomgångar samt vid online-seminarier är Logic X.

Kursen har sin pedagogiska grund i LTUs pedagogiska idé. Detta arbetssätt kännetecknas av att varje student ska inspireras till engagemang samt självständigt och aktivt lärande som utmanar dennes förmågor. Studenten ska aktivt söka och lösa problem genom ett undersökande och kritiskt reflekterande arbetssätt. Lärandet i kursen sker genom litteraturstudier i form av video- och textmaterial, online-seminarier, skriftliga och ljudande presentationer samt eget arbete. Kursen läses över 2 läsperioder.  

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Björn Hällis

Björn Hällis, Universitetslektor, Meriterad lärare

Organisation: Musikalisk gestaltning, Musik medier och teater , Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle
Telefon: 0911-72683