Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Gruvautomation

7,5 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på avancerad nivå, D7001B
Den här kursen ger kunskap om automation i gruvor och undermarksanläggningar samt den senaste utvecklingen inom området såsom tillämpningar av AI och maskininlärning.

I kursen presenteras området gruvautomation som inkluderar gruvkommunikation, borrautomation, tunneldrivning, och automation i underjordiska gruvor och dagbrott. Efter avslutad kurs kommer studenterna att ha kunskap om mänskliga faktorer inom automation, förstå hur driftsdata från gruvutrustning kan användas i gruvprocessen, ha kunskap om automatisering av gruvutrustning, veta hur AI och maskininlärning används inom gruvautomation och har kunskap om inomhus- och utomhusnavigeringssystem i gruvor.
Kursen bygger på föreläsningar och projektuppgifter. 

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Behzad Ghodrati

Behzad Ghodrati, Professor

Organisation: Drift och underhållsteknik, Drift, underhåll och akustik, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser
Telefon: 0920-491456